Cena krve


Zavřít oknoAutor: Tanya Huff
Originální název: Blood Price
Knižní série: Krevní pouta
Originální název série: Victoria Nelson
Díl série: první
Žánr: fantasy, detektivka, upíři, démoni

Oficiální stránky autora

Anotace
Na počátku byla vražda. Smrt, krev, brutálně rozsápané tělo oběti. Vicki Nelsonová, bývalá policistka, v současnosti soukromý detektiv, zaslechla křik v metru, ale nestačila přiběhnout včas. Mohla jen nešťastníkovo tělo ukrýt vlastním pláštěm. Toto lidské gesto ji zatáhlo do smrtelně nebezpečného pátrání po sériovém vrahovi, posedlému nelidskou touhou zabíjet. Také osoba, která může Vicki pomoci, není úplně lidská. Avšak proti děsivému zlu ukrývajícímu se v ulicích Toronta jí nezbývá, než spojit síly s Henrym Fitzroyem, nemanželským synem Jindřicha VIII., čtyřsetpadesátiletým upírem.



Nakladatelství CZ: Brokilon
Nakladatelství EN: Orbit
Počet stran: 302
Vydáno CZ: červenec 2009
Vydáno EN: říjen 2004
ISBN: 978-80-86309-28-6



Děj (obsahuje spoilery)
Soukromá detektivka, Vicki Nelsonová, bývalá policistka, objeví na stanici metra mrtvolu mladého muže s rozsápaným hrdlem - a to tak, že člověk by nikdy nemohl vyvinou takovou sílu, aby prorazil kůži, svaly i chrupavky. Během pár dní městem otřesou další stejné vraždy a v tělech se nenajde ani kapka krve. Novinové titulky hlásají, že se městem potuluje upír.

Vicki se do pátrání po vrahovi, otevřená všem možným vysvětlením, pouští sama, poté, co ji za to zaplatí přítelkyně první oběti. Objeví v místech vražd jakousi spojitost a odhadne další místo činu - správně. Po ráně do hlavy se probouzí v bytě člověka, kterého viděla sklánět se nad posledním tělem. Jenže... je to jen další lovec vraha. A ne jen tak obyčejný. 


Henry Fitzroy, nemanželský syn Jindřicha VIII. a několik set let starý upír, také pátrá do vrahovi, nikoliv však lidském. Za vším stojí démon a člověk, jež jej povolává. Slabý řadový démon píše krví přes město symbol svého pána, aby jej mohl ovládnout. 


Norman Birdwell, šprt, kterému se všichni po celý život jen vysmívají, touží po pomstě. A jelikož to nedokáže sám, přivolá si na pomoc nejprve řadového démona a později rovnou jeho pána. K jeho vyvolání je ale potřeba lidská oběť a Vicki, která o něm v tu dobu už ví, je první na ráně.


Naštěstí se, než stačí zemřít a vyvolání dokončit, v bytě objeví Henry a hned po něm Mike Celluci, policejní důstojník a Vickiin milenec. Démonovi nabídnou grimoár, knihu s mocí nad všemi démony, díky které ovládne všechny ostatní. Zmizí a Vicki se uzdraví.


Vše se zdá být opět normální...



Hodnocení
Bez urážky, není to nic světoborného. Nic, co by tu už nebylo. Ale napsáno to rozhodně není špatně a jistou dávku napínavosti a tajemství, ze začátku i hrůzy, to má. Někoho to pohltí, u jiných bych si tím tak jistá nebyla, ale mě stačily na přečtení dva dny, což není skvělé, ale ani špatné. Upřímně, kdyby mě tam něco nezaujalo, nikdy bych to nedočetla. Průměr...




Blood Price (Victoria Nelson, #1)
originální cover



Žádné komentáře:

Okomentovat