Milenec z věčnosti

Autor: J. R. Ward
Originální název: Lover Enternal
Knižní série: Bratrstvo černé dýky
Originální název série: Black Dagger Brotherhood
Díl série: druhý
Žánr: fantasy, upíři, bezduší

Oficiální stránky autora

Anotace
Autorka se vrací do stínů Caldwellu aby vyprávěla čtenářům další dobrodružství členů bratrstva. Tentokrát se středem děje stává Rhage, nejlepší bojovník mezi upíry a nejnenasytnější milenec. Rhage byl proklet a v duši mu zuří démon, který jej činí nebezpečným pro všechny v jeho okolí. O to větší starost chová o smrtelnou dívku Mary, vrženou do světa upírů a svěřenou v jeho péči, o níž ví, že je k němu přitahována stejně intenzivně, jako on k ní.

Nakladatelství CZ: Baronet
Nakladatelství EN: Signet Eclipse
Počet stran: 464
Vydáno CZ: červen 2010
Vydáno EN: březen 2006
ISBN: 978-80-7384-313-7

Děj (obsahuje spoilery)
Druhá kniha série Bratrstva Černé dýky se zaměřila na Rhage - největšího rváče a muže, který dostane každou ženu, kdykoliv si zamane. Přezdívají mu Hollywood a všichni mají za to, že zdolávat ženské sukně jej baví. Šeredně se mýlí.

Rhage touží po ženě, ke které by se ráno co ráno vracel, kterou by miloval, o kterou by pečoval. Jenže prokletí od Stvořitelky ho nutí střídat postele jako ponožky - stačí se rozzuřit, rozrušit a je z něj obrovská bestie pokrytá šupinami se zuby jako břitvy, která nezná slitování ani bratra. Bezduché doslova polyká (z čehož potom mívá samozřejmě zažívací potíže). Vybíjí si tedy energii se ženami a zabíjením.
Bella, řadová upírka, najde u své sousedky a přítelkyně Mary mladého kluka. Zaujme ji jeho náramek se znaky bojovníků Bratrstva. Informuje je a ona, němý John i Mary, která umí znakovou řeč a může jim překládat, co John říká, jedou do tajného sídla Bratrstva.

Mary tam narazí na krásného plavovlasého muže. Rhage ji nevidí - vzpamatovává se z proměny na netvora a má slabé oči. Ale uchvátí ho její hlas. Když odjedou, dobrovolně se ujme úkolu zjistit něco o Mary a pak jí vymazat vzpomínky na Bratrstvo. Vyrazí si s ní ven, aby ji vyzpovídal, ale vzpomínky jí záměrně ponechá - nesnese pomyšlení, že by na něj zapomněla.

Na druhé schůzce potkají bezduché a Mary ztratí kabelku s doklady. Její dům už není bezpečný, ale protože jí Rhage smaže vzpomínky na útok, chce domů. Rhage ji hlídá, ale ráno ho překvapí úsvit. Jeho křik vzbudí Mary dřímající na pohovce. Na jeho žádost rychle zatáhne žaluzie a zjišťuje, že je celý popálený a z úst mu vyčnívají špičáky. Nebojí se ho.

Ještě ten den ji vezme do sídla Bratrstva - za což později ponese následky - neuposlechl rozkaz s mazáním vzpomínek, přivedl do síla člověka... Jenže Rhage se do Mary zamiloval a je ochotný odejít od Bratrstva, než od ní.

Mary si brzy péčí o Rhage a chování k bratrům vyslouží jejich přízeň i úctu. Jenže... vrátila se jí leukémie. Po několika vyšetřeních jí doktorka sdělí, že další chemoterapie nepřipadá v úvahu. Zemře.

Rhage ihned kontaktuje Stvořitelku a žádá ji o pomoc. Zajistí dohodu - bude žít navždy, místo 200 let, s netvorem uvnitř sebe. Mary na něj a upíry zapomene, stejně tak oni na ni. Ale bude žít a vzpomínky si uchová jen Rhage - a pokud se k ní přiblíží, zemře.

Rhage je naprosto zlomený, ale přijímá. Když pak vykonává obřad loučení, Mary vtrhne do domu se zprávou, že je zdravá. Zázrak. Rhage ji vyhání, myslí si, že jejich dohoda už platí a ona se k němu nemůže přiblížit. Místo toho se ale objeví Stvořitelka a oznámí jim, že nevezme Mary milovaného muže, když už nemůže mít děti. Daruje jí věčnost a nesmrtelnost.

Bellu unesou bezduší, když pátrají kolem Maryina domu. Zsadist, který k ní cítí jisté sympatie a zalíbila se mu, je vzteky bez sebe...

Tím se zadělává na další díl Probuzený milenec, o už zmíněném válečníkovi.

Hodnocení 
Postačí větička, že jsem to zhltla v jeden den? Moje hodnocení asi nebude příliš objektivní, jelikož jsem se do Bratrstva naprosto zamilovala. Ale můžu říct, že je to opět plné akce, citů a sexu (toho zvlášť)! Kdybych měla stupnici, dala bych této knize (a celé sérii) deset z deseti. Tak příjemné čtení!


originální cover

1 komentář:

  1. Ahojky!! Nerada otravuju, ale všimla jsem si, že nabízíš zaslání odkazu nebo rovnou knížky na e-mail a já už nějakou dobu sháním ke stažení Milence z věčnosti i Probuzeného milence, tak jsem tě chtěla poprosit, jestli bys byla tak hodná a poslala mi je(nebo odkazy). Byla bych za to strašlivě vděčná. Můj mail je
    twil-blazen@seznam.cz
    Děkuju i za odpověď.
    P.S.: Napsala bych ti na email, ale nemůžu ho najít, jsem prostě šikulka sama o sobě ;-) :-D

    OdpovědětVymazat