Mrazivý polibek


Vampyrska akademie 2 - Mrazivy polibek (Richelle Mead) obalAutor: Richelle Mead
Originální název: Frostbite
Knižní série: Vampýrská akademie
Originální název série: Vampire Academy
Díl série: druhý
Žánr: fantasy, upíři

Oficiální stránky autora

Anotace
Rose Hathawayová se topí v problémech. Její úžasný učitel Dimitrij jako by ji přehlížel, Mason ji naopak zavaluje milostnými návrhy, které ona nechce přijmout, a navíc na akademii zaútočili smrtonosní Strigojové! Škola je plná strážců, přijíždí dokonce i Rosina matka Janine. Nic z toho však nestačí, a tak se studenti i profesoři vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou v bezpečí.

V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější – jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí. Tři studenti se proto vydávají zpět do akademie, aby se Strigoji svedli konečný a vítězný souboj. Když se to dozví Rose, vyrazí za nimi, aby jim pomohla. Nemá ale nejmenší tušení, že se ocitla v takovém nebezpečí, jaké si do té doby ani neuměla představit. A jediným jejím ochráncem je Christian…

Nakladatelství CZ: Domino
Nakladatelství EN: Rozorbill
Počet stran: 300
Vydáno CZ: březen 2010
Vydáno EN: duben 2008
ISBN: 978-80-7303-511-2

Děj (obsahuje spoilery)

Hodnocení
Málem mě z toho švihlo. Máte tam napínavý text, plný zvratů a zajímavých situací, a do toho vám autorka švihne VŽDYCKY pětistránkové vysvětlování, kterého máte plné zuby už z minulého dílu a stejně si to nepamatujete o nic lépe. Už jsem ty, s prominutím, kecy ignorovala a přeskakovala. Připadá mi to jako pro děti ve školce, paní učitelky by jim to mohli předčítat před spaním. Prostě jsem při čtení přišla o spoustu vlasů - z části díky napínavosti a z té větší z napruženosti na to dementní vysvětlování. Ale každému se líbí něco jiného, že, takže upřímně doufám, že máte lepší trpělivost než já... ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat