Vampýrská akademie


Vampýrská akademie 1Autor: Richelle Mead
Originální název: Vampire Academy
Knižní série: Vampýrská akademie
Originální název série: Vampire Academy
Díl série: první
Žánr: fantasy, upíři

Oficiální stránky autora

Anotace
Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové.Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů.

Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství…

Nakladatelství CZ: Domino
Nakladatelství EN: Rozorbill
Počet stran: 279
Vydáno CZ: srpen 2009
Vydáno EN: srpen 2007
ISBN: 978-80-7303-468-9

Děj (obsahuje spoilery)


Hodnocení
Příběh zajímavý a určitě originální, ale naprosto mě iritovalo autorčino seznámení s postavami, mohla rovnou na začátek napsat jejich životopis. A její knižní svět je příliš složitý a rozvětvený, než abyste vše za těch pár stran pochopili, a proto je skoro každá strana jen o vysvětlování ras, kdo s kým může a nemůže mít děti, jak to chodí u všech upířích odrůd a co od nich můžete čekat a bla bla bla... Tohle není můj šálek kávy, ale kro má rád jednoduché knížky, kde se vše dozvíte po lopatě a ne postupným zjišťováním a shromaždováním informací, do toho. Ale na její obranu musím dodat, že děj mě chytl a pokračovala jsem dalším dílem.

Žádné komentáře:

Okomentovat