Probuzený milenec

Autor: J. R. Ward
Originální název: Lover Awokened
Knižní série: Bratrstvo černé dýky
Originální název série: Black Dagger Brotherhood
Díl série: třetí
Žánr: fantasy, upíři, bezduší

Oficiální stránky autora

Anotace
Zsadist je jedním z šesti upírských bojovníků Bratrstva černé dýky bránícího svou rasu před neúprosnými nepřáteli. Nosí ve své duši temnou minulost plnou utrpení a pokoření, která v něm vyvolává neuhasitelnou zuřivost. Je znám svými strašnými činy a jeho divokosti se obávají jak lidé, tak upíři. Hněv je jeho jediným druhem a hrůza vášní - dokud neosvobodí krásnou dívku z nepřátelských rukou. Bellu okamžitě uchvátí Zsadistova nespoutaná síla. Oba v sobě nalézají zalíbení, ale bojovníkova touha po pomstě dívčiným mučitelům jej přivádí k šílenství. Proto musí Bella pomoci jeho utrápené duši a najít cestu ke společné budoucnosti.

Nakladatelství CZ: Baronet
Nakladatelství EN: Signet Eclipse
Počet stran: 464
Vydáno CZ: říjen 2010
Vydáno EN: září 2006 
ISBN: 978-80-7384-344-1

Děj (obsahuje spoilery)
Zsadist zuřivě hledá unesenou Bellu a nevzdává se naděje ani po šesti týdnech. Ta zatím, držená v rouře v zemi, čelí zamilovanému bezduchému, který tvrdí, že ji miluje. (Stejně jako násilí, kterého se na ní s radostí také dopouští). Když jí bezduchý jednou přivede upíra, aby se napila, Bella ho osvobodí a on se dematerilizuje a nahlásí Bratrstvu její pozici. Ještě ten večer Zsadist odváží zmlácenou Bellu do jejich sídla.

Nenechá na ni nikoho ani sáhnout, nedopustí, aby ji odnesli z jeho pokoje. Přesto tomu nezabrání, když Bella zakřičí ze spánku a Phury, který je do ní taky zamilovaný, s ostatními si myslí, že ji chtěl Zsadist znásilnit a proto byla tak vyděšená. Odnesou ji pryč.

Když se probere příště, sama Zsadista vyhledá a doslova si vynutí moci zůstat u něj. Sbližují se, ale jde to pomalu, kvůli Zsadistově minulosti otroka krve, kdy ho jeho paní nejen vysávala, ale pravidelně znásilňovala. 

Pak přijde Bellin čas potřeby a oba spolu stráví několik hodin. A jemu je... dobře. Překvapivě. Přesto ani jeden z nich nevidí žádnou společnou budoucnost a Bella odchází ke své rodině. 

Jenže pak je kontaktuje namíchnutý bezduchý, která zastřelí Wellsii (Thormentovu shellan) a drží její sestřenici. Phury Zsadista zdroguje, ostříhá se a udělá si na obličeji totožnou jizvu. Na schůzku s panem O jde sám...

Jenže Bella dala Phurymu, když potřeboval, napít a teď ho dovede vysledovat pomocí své krve v té jeho. Dovede probraného Zsadista až k lesní boudě, kde najde bezvládného Phuryho a spokojeného bezduchého. Jenže bezduchý má výhodu - drží nůž na Phuryho hrdlu. Dojde k potyčce a bezduchý nad zesláblým Zsadistem vyhrává.

V tu chvíli přijde na scénu Bella, přesvědčí slepě zamilovaného pana O, aby Zsadista nechal a šel k ní. Při objetí mu bodně dýku přímo do srdce. Dá Zsadistovi napít a společně odtamtud dostanou Phuryho.

Když se Zsadist probere v nemocnici, Bella se s ním i Phurym rozloučí. Odjíždí do bezpečí, ke svým příbuzným. 

O dva měsíce později se vrátí do sídla Bratrstva, aby Zsadistovi oznámila, že bude otcem. Najde ho v knihovně, jak se učí číst. Dvě slova, Miluju tě, která napíše na papír, vše změní. V tu dobu už Zsadist zmohutněl díky upíří krvi (dřív pil pouze slabou lidskou) a změnil se. Nevypočitatelnost a chladnost je ta tam. Jedou k Rehvengovi, Bellinu bratru, a její matce, aby je Zsadist požádal o ruku jejich sestry a dcery.

O dvacet měsíců později Zsadist cvičí nové rekruty, adepty na upíří vojáky, stará se o Bellu i jejich dceru Nallu. Mezi jizvami na zádech se mu táhnou další - v podobě jmen jeho životních žen. Thorment zmizel ve stejný den, co se dozvěděl, že je Wellsie mrtvá a od té doby se neukázal. A John se po smrti své skoro matky a zmizení otce, kterými byli Thorment a Wellsie, učí o to usilovněji boji, aby je mohl jednou pomstít...

Hodnocení
Nejdřív se musím přiznat, že minulé díly jsem stáhla z internetu. Jenže než by tam hodili i třetí, zbláznila bych se, tak jsem ji koupila. Zsadista jsem si zamilovala už od začátku... tajemný, nebezpečný a nepředvídatelný a přitom pro mě neuvěřitelně sympatický a charismatický. A ta kniha.. wow. Chvílemi jsem si myslela, že to skončí špatně a pak to skončilo tak nádherně! Je dokonalá. Ještě teď leží na nočním stolku a vždycky před spaním si čtu oblíbené scény. Vřele doporučuju, pro mě tenhle díl bude asi vést, ale nedivila bych se, kdyby Wardová ten další napsala ještě líp. Kvalita stále stoupá...





Lover Awakened (Black Dagger Brotherhood, #3)
originální cover


15 komentářů:

  1. ahoj, jestli máš můžeš mi poslat na email knihu probuzený milenec? a taky vampýří akademie 4 a 5 díl. Na email L.Pernecka@seznam.cz Díky moc

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky mohla bych poprosit o to aby jsi mi poslala probuzeneho milence na e-mail aninka.bajinka@seznam.cz dekuji

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky, mohla bych také poprosit o tento e-book? můj email je lili.spike@seznam.cz Předem děkuji

    OdpovědětVymazat
  4. ahojky prosimtě mohla by si mi poslat probuzený milenec muj email je Martinaa95@seznam.cz děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Prosím nemůžu nikde najít tuto knihu k zakoupení,mohla byste mi poslat na e-mail?Dekuji
      anca.reh@seznam.cz

      Vymazat
  6. Ahoj, chtěla bych moc poprosit o zaslání Probuzeného milence na mail BlankaBouskova@seznam.cz. Díky

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, moc ráda bych tě poprosila o zaslání ebooku Probuzeného milence na email lucik.v@centrum.cz....mnohokrát děkuji

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, nechci otravovat, ale chci tě poprosit, jestli by jsi mi neposlala ebook Probuzeného milence na e-mail x.katie.x@seznam.cz... Byla bych ti moc vděčná... :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, nechci otravovat, ale chci tě poprosit, jestli by jsi mi neposlala ebook Nalezeného milence nebo Nespoutaného milence na e-mail barborcab@gmail.com.Dekuji ..:)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, mohla bych taky otravovat a jestli bysmi prosím neposlala na email snizka@seznam.cz ebook knihy Nalezený milenec a Nespoutaný milenec. Díky moc

    OdpovědětVymazat
  11. prosim o zaslani knihy nalezeny milenec a nespoutany milenec ne mail emka@drom.sk

    diky ema

    OdpovědětVymazat
  12. Prosim prosim mohla by si mi poslat nespoutany milenec na arbiera@centrum.sk ??? Moc moc dakujem
    Laura

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj mohla by jsi mi prosííííííííím poslat první tři díly na katerinapilecka@seznam.cz ???
    Moc děkuju

    OdpovědětVymazat